Sport

Marokko heeft een jonge bevolking (47,7% bevolking onder de 25 jaar) en heeft zich ook verplicht tot het behalen van de millennium ontwikkelingsdoelen op het gebied van o.a. onderwijs (in 2015 alle kinderen naar het basisonderwijs) en het terugdringen van de moeder en kindersterfte. Deze laatste doelstelling vraagt om het toegankelijk/en bereikbaar maken van de lokale ziekenhuizen en gezondheidscentra verspreid over het land.

Ondanks alle inzet kampt de Marokkaanse gezondheidszorg nog steeds met een aantal steeds terugkerende problemen. Een daarvan is een tekort aan ambulances om de afstand van de bestaande ziekenhuizen te overbruggen voor o.a. zwangere vrouwen uit de dorpen in de omgeving van de grotere gemeentes.

Stichting Maroc Relief, een NGO in Nederland die als doel heeft de armoede te bestrijden en de ontwikkeling te ondersteunen in Marokko, wil een bijdrage leveren aan de verbetering en toegankelijker maken van de medische zorg in Marokko voor plattelandsbewoners door o.a. het inzetten van ambulances.

U kunt hieronder direct uw donatie voor dit project overmaken!

Project


Bedrag: