Gezondheidszorg

IEDEREEN VERDIENT TOEGANG TOT GEZONDHEIDSZORG

Marokko heeft een jonge bevolking (47,7% bevolking onder de 25 jaar) en heeft zich ook verplicht tot het behalen van de millennium ontwikkelingsdoelen op het gebied van o.a. onderwijs (in 2015 alle kinderen naar het basisonderwijs) en het terugdringen van de moeder en kindersterfte. Deze laatste doelstelling vraagt om het toegankelijk/en bereikbaar maken van de lokale ziekenhuizen en gezondheidscentra verspreid over het land.

Ondanks alle inzet kampt de Marokkaanse gezondheidszorg nog steeds met een aantal steeds terugkerende problemen. Een daarvan is een tekort aan ambulances om de afstand van de bestaande ziekenhuizen te overbruggen voor o.a. zwangere vrouwen uit de dorpen in de omgeving van de grotere gemeentes.

Stichting Maroc Relief wil een bijdrage leveren aan de verbetering en toegankelijker maken van de medische zorg in Marokko voor plattelandsbewoners door o.a. het inzetten van ambulances en het voorzien van lokale ziekenhuizen van medische apparatuur.

ONZE GEZONDHEIDSZORG PROJECTEN

Ambulance Ait Malik – Chtouka Ait Baha

Maroc Relief heeft afgelopen jaren 10 ambulances gedoneerd aan lokale partners. Een van de ambulances is beschikbaar gemaakt voor de bevolking van Ait Malik in de provincie Chtouka Ait Baha.
100%
Verhoogd: €6500,00
Doel: €6500,00

Container Medische/Educatieve Hulpmiddelen – Bab Berred

De container voor Bab Berred is aangekomen! Dit is de 18de container die Maroc Relief naar Marokko stuurt!
100%
Verhoogd: €5000,00
Doel: €5000,00

Ambulance Zeghanghane – Nador

Maroc Relief heeft afgelopen jaren 10 ambulances gedoneerd aan lokale partners. Een van de ambulances is beschikbaar gemaakt voor de bevolking van Zeghanghane in de provincie Nador.
100%
Verhoogd: €6500,00
Doel: €6500,00

ONZE GEZONDHEIDSZORG FOTOGALERIJ