Doneer Tweedehands Kleding

GEEF JOUW KLEDING EEN TWEEDE LEVEN

Wij gooien in Nederland jaarlijks 238 miljoen kilo textiel weg. Dat is gemiddeld per persoon jaarlijks 14 kilo kleding bij het vuil. Uiteindelijk worden deze kleding verbrand, wat uiteraard heel slecht is voor onze milieu. Vaak is het ook zo dat de kleding nog goed genoeg is voor een tweede leven.

Stichting Maroc Relief zamelt kleding in ter behoeve van hulpbehoevenden in de armere gebieden in Marokko. De ingezamelde kleding wordt gratis weggegeven aan de hulpbehoevenden. Omdat niet al de ingezamelde kleding Marokko in mag, en omdat wij er in geloven dat een sterkere lokale economie een duurzamere oplossing is voor armoede wordt een deel van de tweedehands kleding aangeboden aan sorteerbedrijven. Hier krijgen wij geld voor waarmee wij op lokale markten in Marokko nieuwe kleding kopen voor de hulpbehoevenden. Tweedehands kleding die niet opnieuw te dragen zijn worden gerecycled, waarna er bijvoorbeeld isolatie van gemaakt wordt.

Onze kledinginzamelservice is een win-win-win situatie. Uw kledingkast is weer opgeruimd, en u bent af van kleding die u niet meer gebruikt. De hulpbehoevenden in Marokko krijgen nieuwe en/of kwalitatieve tweedehands kleding. En er hoeft minder kleding verbrand te worden wat natuurlijk gunstig is voor een betere milieu.

Winst voor u, winst voor de hulpbehoevende, winst voor onze milieu (en dus voor ons allemaal)!

Uw kleding doneren

Heeft u tweedehands kleding, en wilt u deze doneren? U kunt uw kleding doneren in onze kledingcontainers. U kunt onze kledingcontainers vinden op:

Arnhem

ICC Nour Al Houda, Groningensingel 1191, 6835 HZ Arnhem
Moskee Al Fath, Van Oldenbarneveldtstraat 85, 6828 ZN Arnhem

Hoorn

Al Amana, Hanebalk 1, 1628 MA Hoorn

Vlissingen

Moskee Touba, Schuitvaartstraat 14, 4383 BW Vlissingen

Zeist

Al Amana, De Clomp 2006, 3704 KC Zeist

Woont u niet in de omgeving van onze inzamelcontainers? Wij komen graag uw kleding ophalen. Om kosten en uitstoot te besparen raden wij wel aan om samen met uw omgeving 1 afspraak te maken. Dan halen wij graag alle kleding op waar jullie van af willen. U kunt hieronder makkelijk een afspraak maken.

Wegens de hoge brandstofprijzen vragen wij u om dit formulier te versturen bij minimaal 10 zakken. Help ons brandstofkosten te besparen en zamel gezamenlijk kleding in met jouw vrienden en familie op 1 adres.