Doneer Tweedehands Kleding

GEEF JOUW KLEDING EEN TWEEDE LEVEN

Woont u niet in de buurt van onze inzamelcontainers? Geen probleem, wij komen graag bij u langs om uw kleding op te halen. Om kosten te besparen en de uitstoot te verminderen, raden we aan om samen met uw buren of buurtgenoten één afspraak te maken. Op die manier kunnen we alle kleding in één keer ophalen. U kunt hieronder eenvoudig een afspraak maken.

Wegens de hoge brandstofprijzen vragen wij u om dit formulier te versturen bij minimaal 10 zakken. Help ons brandstofkosten te besparen en zamel gezamenlijk kleding in met jouw vrienden en familie op 1 adres.

Uw kleding doneren

Heeft u tweedehands kleding, en wilt u deze doneren? U kunt uw kleding doneren in onze kledingcontainers. U kunt onze kledingcontainers vinden op:

Arnhem

ICC Nour Al Houda, Groningensingel 1191, 6835 HZ Arnhem
Moskee Al Fath, Van Oldenbarneveldtstraat 85, 6828 ZN Arnhem

Hoorn

Al Amana, Hanebalk 1, 1628 MA Hoorn

Vlissingen

Moskee Touba, Schuitvaartstraat 14, 4383 BW Vlissingen

Zeist

Al Amana, De Clomp 2006, 3704 KC Zeist

In Nederland wordt jaarlijks zo’n 238 miljoen kilo textiel weggegooid, wat neerkomt op gemiddeld 14 kilo per persoon per jaar aan kleding die bij het vuil belandt. Deze praktijk van verbranding van kleding is uiterst schadelijk voor het milieu. Vaak zijn deze kledingstukken nog prima bruikbaar voor een tweede leven.

Stichting Maroc Relief speelt hierop in door kleding in te zamelen voor mensen in armere gebieden in Marokko. De gedoneerde kleding wordt kosteloos verstrekt aan degenen die het nodig hebben. Omdat niet alle ingezamelde kleding naar Marokko kan worden verzonden en omdat wij geloven dat het stimuleren van lokale economieën een duurzamere oplossing biedt voor armoede, verkopen we een deel van de tweedehands kleding aan sorteerbedrijven. Met de opbrengst hiervan kopen we nieuwe kleding op lokale markten in Marokko voor de hulpbehoevenden. Kleding die niet meer draagbaar is, wordt gerecycled, bijvoorbeeld tot isolatiemateriaal.

Onze kledinginzamelservice creëert een win-win-win situatie. U kunt uw kledingkast opruimen en van ongebruikte kleding afkomen. Mensen in Marokko ontvangen nieuwe of hoogwaardige tweedehands kleding. Bovendien wordt er minder kleding verbrand, wat gunstig is voor het milieu en dus voor ons allemaal. Het is een winst voor u, een winst voor de hulpbehoevenden en een winst voor ons milieu!