Schoolspullenactie 2024

Schoolspullenactie 2024

34.8%
€782,00 gedoneerd van €2250,00 doel

Geef een behoeftig kind in Marokko een stralende toekomst. Samen met uw steun kan het kind weer dromen van een betere morgen. Laten we samen hoop tot leven brengen!

34.76% ingezameld
€782,00 gedoneerd van €2250,00 doel
18 Donateurs

Beste donateur,

Met het einde van de vakantieperiode in zicht, of wellicht al achter de rug, hopen we dat u de gelegenheid heeft gehad om te ontspannen en nieuwe energie op te doen voor wat hopelijk een zeer productief jaar zal zijn, insha Allah. Misschien heeft u de afgelopen weken zelfs tijd doorgebracht in Marokko en heeft u gemerkt dat het leven daar aanzienlijk duurder is geworden vergeleken met enkele jaren terug.

De stijgende prijzen zorgen ervoor dat steeds meer kwetsbare gezinnen voor een moeilijke keuze staan: kunnen ze hun kinderen naar school sturen? In situaties waar er slechts budget is voor één kind, is de vraag welk kind naar school kan en welk kind niet. Vaak worden meisjes in dergelijke gezinnen dan thuisgehouden.

Onderwijs heeft een onschatbare waarde, en dit wordt weerspiegeld in de woorden van onze geliefde Profeet Mohammed (vrede zij met hem), die zei: “Het zoeken van kennis is verplicht voor elke moslim.” Deze woorden benadrukken het belang van leren en onderwijs in ons geloof.

Om een kind een volwaardig leven te bieden, zijn zorg, voeding en bescherming van essentieel belang. Maar om een kind een toekomst te schenken, is onderwijs onmisbaar. Ongeacht de sociale of economische omstandigheden van de ouders, hebben alle kinderen recht op onderwijs. Zelfs kinderen in achtergestelde gebieden in Marokko verdienen het om naar school te gaan.

In samenwerking met onze lokale partners ondersteunt Maroc Relief dit jaar kinderen door schoolbenodigdheden te doneren. Elk kind ontvangt:

  • Een schooltas;
  • Schoolbenodigdheden zoals schriften, pennen, (kleur)potloden, een etui, gum, liniaal en andere benodigdheden;
  • Een schooluniform;
  • Schoenen voor school.

Met een donatie van 45 euro steunt u een behoeftig kind in Marokko en schenkt u het kind hoop. Met de wil van Allah zullen zowel het kind als de ouders dankzij uw steun opnieuw kunnen hopen op betere tijden.