Hoop voor kinderen in Jbel Tinileft

Hoop voor kinderen in Jbel Tinileft

36.1%
€6492,20 gedoneerd van €18000,00 doel

Help jij ons de school in Jbel Tinileft te renoveren?

36.07% ingezameld
€6492,20 gedoneerd van €18000,00 doel
186 Donateurs

Schoolrenovatie Jbel Tinileft

Zoals je vast weet heeft het educatiesysteem op het platteland in Marokko helaas te maken met een hoog percentage schooluitval. Vooral meisjes zijn hiervan de dupe. Vroegtijdig schoolverlaat brengt veel problemen met zich mee. De kinderen zijn vaak minder weerbaar, hebben minder toekomstperspectief en armoede wordt mede hierdoor in stand gehouden. De oorzaken voor dit probleem beginnen vaak bij een onvoldoende veilige omgeving voor onderwijs. Daarnaast is de sociaaleconomische status van de gezinnen op het platteland een groot belemmering voor langdurig educatie.

De school in Jbel Tinileft is een klein voorbeeld van dit probleem. Wij kwamen deze school met haar geweldige leerlingen en leerkrachten tegen tijdens een werkbezoek aan het zuiden van Marokko. De school mist al het onmisbare om geschikt te zijn voor educatie. Er is helaas geen enkel vorm van veiligheid, zowel voor het schoolgebouw zelf als voor de leerlingen en leerkrachten. Verder is er geen schoon drinkwater, is er geen belichting in de lokalen en staat het gebouw op instorten.

Stichting Maroc Relief wil in samenwerking met lokale partners, het schoolgebouw renoveren en daarmee de drempel te verlagen voor de geweldige kinderen in Jbel Tinileft. Hiermee trachten wij de kinderen in het gebied te voorzien van vernieuwde hoop op een betere toekomst.

Om dit voor elkaar te krijgen doen wij een oproep op jouw gulheid. Wij hopen dat je dit project met ons wilt omarmen. Dit is een duurzame liefdadigheid waar generaties in de omgeving profijt van zullen hebben.

We zouden het geweldig vinden als je jouw kinderen, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes hierbij betrekt. Het lijkt ons leuk om met z’n allen Ramadan Sadaqah Spaarpotten te maken. Deze kunnen gedurende de maand Ramadan gevuld worden door leuke karweitjes uit te laten voeren. Aan het einde van de Ramadan doneren zij dan het geld, en houden zij een aandenken (de spaarpot) aan dit mooie project.

Uiteraard kun je ook deze liefdadigheid direct steunen door een donatie!

Doe jij mee?

Zo maak je een Ramadan Sadaqah Spaarpot:

Wat heb je nodig?

– Een lege tissuedoos.

– Gekleurd vloeipapier

– Een toiletrol voor de minaret.

– Een viltstift voor de ramen en deuren.

– Lijm.

Instructie:

Sluit als eerst de bovenkant van het tissuedoosje af met het vloeipapier. Dit wordt de onderkant van de spaarpot. Aan het einde van de Ramadan kan hier het gedoneerde geld uit gehaald worden. Plak dan 2 lagen vloeipapier aan de zijkanten en aan de bovenkant van de spaarpot.

Pak nu de toiletrol en plak het vloeipapier eromheen. Knip een halve cirkel voor de bovenkant van de minaret en wikkel deze, lijm dan de bovenkant op de minaret. Doe ook wat lijm aan de onderkant van de minaret. Plak de minaret op de tissuedoos.

Maak een opening op de spaarpot met een mes (dit moet natuurlijk door een volwassene gedaan worden). Snijd een rechte lijn die groot genoeg is om een ​​muntstuk te plaatsen. Test het met de grootste munt die je hebt.

De Ramadan Sadaqah Spaarpot staat nu. Werk de spaarpot nu af met de deur en ramen. Je kunt natuurlijk de spaarpot nog mooier maken met creatieve decoraties.