Belastingvoordeel

Doe een gift

Met een gift vanaf € 5,- aan Maroc Relief levert u een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen armoede. Uw gift aan Maroc Relief kunt u op verschillende manieren overmaken:

  • Per acceptgiro of internetbankieren: u kunt een bedrag overmaken op 4556154 van de Stichting Maroc Relief
  • Periodieke overschrijving via internetbankieren of via een formulier van uw bank
  • Via Ideal
  • Machtig Maroc Relief via het formulier om ons eenmalig een bedrag af te schrijven

De akte

Voor uw periodieke gift heeft u een notariële akte nodig. U kunt deze akte op eigen kosten bij een notaris van uw keuze laten opmaken, maar u kunt deze ook kosteloos door de notaris van Maroc Relief laten opstellen. Kiest u voor het laatste, maak dan gebruik van het volmachtformulier. U kunt dit formulier via een mail naar info@marocrelief.nl bij ons opvragen. Nadat u dit hebt ingevuld en aan ons hebt teruggestuurd, nemen wij contact op met ons notariskantoor om de akte voor u op te stellen.

Wilt u Maroc Relief jaarlijks steunen met minder dan € 175,- per jaar? Word dan donateur.

Gift met notariële akte

Een gift met notariële akte aan Maroc Relief houdt in dat u, gedurende ten minste vijf jaar, elk jaar een vaststaand bedrag van minimaal € 100,- schenkt (bij overlijden vervalt deze verplichting automatisch). U laat dit notarieel vastleggen.

Fiscale informatie

De giftenaftrek is gewijzigd in 2012: Voor gewone giften gelden een drempelbedrag en een maximum. Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen, met een minimum van € 60. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. Maar u mag niet meer aftrekken dan het maximum. Dat is 10% van uw drempelinkomen.

Voor meer informatie kijk op www.belastingdienst.nl

Fiscaal voordeel

Fiscaal gezien is een periodieke gift voordeliger voor u dan een gift ineens. Periodieke giften zijn namelijk niet aan een minimum- of maximumbedrag gebonden om voor fiscale aftrek in aanmerking te komen. De belastingdienst betaalt daarnaast een flink deel van uw schenking! anbi islam maroc relief(Giften zijn beperkt aftrekbaar, stel: u maakt jaarlijks een totaalbedrag van €175,- als gift over aan goede doelen. Verdient u meer dan € 17.500,-, dan kunt u dit bedrag al niet meer aftrekken van de belasting. Alleen bedragen tussen de 1% en 10% van uw inkomen zijn aftrekbaar. Belastingdienst voorbeeld: als u een inkomen hebt van € 17.500,-, dan is hierop een belastingschaal van 34% van toepassing. Omdat de belastingdienst 37,05% van het donatiebedrag voor haar rekening neemt, zal een schenking van € 175,- u maar € 115,50- kosten. Maroc Relief ontvangt echter gewoon € 175,-! )